FC Twente teleurgesteld in RTL 7

RTL 7 kiest opnieuw om vanavond de duels van Ajax en PSV in de Europa League LIVE uit te zenden, in plaats van landskampioen FC Twente.

Fans van FC Twente balen enorm over dit besluit. “Er wordt niet naar journalistiek gekeken, het is puur een commerciële keuze”, oordeelt commercieel directeur Jan van Halst in Voetbal International. “Wij vinden dat betreurenswaardig. Ik had ook gedacht dat de return tegen Rubin Kazan live zou worden uitgezonden. Maar het heeft geen zin hier energie in te steken, de keuzes van RTL staan toch vast.”

Enkele weken terug uitte Johan Derksen in de uitzending van de Europa League al zijn ongenoegen over het besluit van RTL 7. Volgens programmadirecteur Peter Lubbers is de keuze van RTL7 juist een logische. “Merken als Ajax, Feyenoord en PSV – in die volgorde – trekken nu eenmaal de meeste kijkers. Daar kijken we naar wat live-voetbal op prime time betreft. En daarom bedienen wij onze kijkers ook in die volgorde. En doe de eerste wedstrijd, dan doe je ook de tweede, daarin zijn we consistent.”

De wedstrijd tussen FC Twente en Zenit St. Petersburg zal live worden uitgezonden op Eredivise Live en op het Belgische Canvas.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s