Kijkcijfers 21-03: Geslaagd RTL 7 International Masters

Gisteravond heeft de Brit Phil Taylor met 8-3 de finale van de eerste editie van het RTL 7 International Masters gewonnen tegen Raymond van Barneveld. RTL 7 is zeer tevreden over het succes van het door haar zelf georganiseerde dart-toernooi. Programmadirecteur van RTL 7, Peter Lubbers zegt hierover: “Ik vind het mooi om te zien dat de kijker darts weer heeft omarmd. Al in het eerste jaar hebben we succes met een nieuw en eigen dartsevent op eigen bodem, dat hiermee in de toekomst nog verder kan uitgroeien.” 

De best bekeken wedstrijd van het event was de halve finale van maandagavond. Daar keken er 565.000 kijkers naar en veroverde dus een plek in de dag top 25. Om precies te zijn plaats 21. Eerder trok het programma Voetbal International, dat voor het toernooi werd uitgezonden, 761.000 kijkers. In de doelgroep van RTL 7, Mannen 20 – 49 jaar, trokken de vier dartsavonden zenderaandelen van 8,5, 9,2, 8,5 en 16,9 procent, alle vier ruimschoots boven het zendergemiddelde, dat dit jaar tot nu toe op 7.7% ligt. Het toernooi in Egmond aan Zee werd door bijna 3.000 toeschouwers bezocht.

Ook Jacques Nieuwlaat, een van de commentatoren van RTL 7 Darts die het toernooi versloeg, was laaiend enthousiast over het toernooi: “Fantastic weekend at int. Masters congrats to Phil he played awesome Brest tv ratings too we ar on the right track now.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s