Nabeschouwing RTL 7 International Masters

We hadden al een vooruitblik geplaatst over het RTL 7 International Masters. Nu komen we ook met een nabeschouwing. Over het algemeen zijn wij net als vele andere mensen enthousiast over het toernooi. We zien zeker de mogelijkheden voor een doorgroei, maar uiteraard zijn de eerste stappen gezet om het darts weer op de kaart terug te brengen.

In de nabeschouwing behandelen we de positieve en de negatieve punten van het event in ons opzicht. We stellen de vraag: Hoe komt het toernooi op ons over via de televisie? Hoe denken andere mensen er over? Wat heeft RTL 7 uitstekend gedaan of wat kan de mannenzender van Nederland verbeteren aan het door haar zelf georganiseerde dart-toernooi?

Laten we het eerst hebben over de presentatie van het toernooi. Wat ons als eerste opvalt, is het gele achtergrond en de logo van RTL 7 Darts. Ook niet zo gek, want dat is de huis-style en merk van RTL 7. Marcel Maijer doet het goed als presentator bij het toernooi. Het inleiden en verzorgen van interviews blijkt geen probleem te zijn. Het Engels is goed, alleen als kanttekening dat de vragen meestal tenenkrommend en oppervlakkig zijn. Dat geldt ook voor Arjan van der Giessen. John MacDonald doet het verder uitstekend!

Op de televisie zien we een uiterst volle zaal in het Zuiderduin Hotel met enthousiaste menigte. De uitzendingen zien er professioneel uit, alleen lieten ze op dag 1 wat steekjes vallen, maar dat was wel te begrijpen. De locatie lijkt perfect en het publiek gedraagde zich netjes, geen gedoe met fluiten en roepen tijdens het gooien. Ook was er een opmerking gemaakt over het Nederlands publiek. Namelijk dat het Engelse publiek iets van de Nederlandse publiek kon leren. Het commentaar van Albert Mantingh en Jacques Nieuwlaat is ook prima. Ze zijn allebei enthousiast en samen als duo moeten ze alleen nog meer in groeien. Het gaat de goede kant op!

Enkele kritiekpunten zijn de speeltijden en het format. Voor sommige fans is het onbegrijpelijk waarom er zo laat begonnen moet worden. Voor ons is het duidelijk: het programma Voetbal International krijgt voorrang dan andere programma’s. De reden is logisch, het is op dit moment het best bekeken programma van RTL 7 en het idee dat misschien kijkers blijven hangen om naar het darts te kijken. Alleen op de zaterdag en zondag kan er wel eerder begonnen worden met het toernooi. Om zondagavond na middernacht een wedstrijd te laten spelen is voor zowel als kijker als speler onbegrijpelijk. Over het format is er eigenlijk genoeg gezegd in diverse fora en op Twitter. Het lijkt er alsof er twee verschillende toernooien worden gespeeld. Maar daar krijgt RTL 7 volgend jaar de kans om het te verbeteren.

Het is weer eens leuk om een tv-toernooi in Nederland te hebben. De absolute top van de wereld is aanwezig en de beste Nederlanders. De spelers hebben blijkbaar naar hun zin en zijn postief over het toernooi en het hele ambiance er omheen. Een positieve wind kan geen kwaad, maar kan juist iets goeds voor het Nederlandse toernooi betekenen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s