Frits Wester in gesprek met minister Ivo Opstelten

Aanstaande woensdag 18 mei is op RTL Z de derde, extra lange aflevering te zien van het maandelijkse programma Ruttes Rapport. Deze keer gaat Frits Wester in gesprek met de minister van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten. Direct na afloop van de uitzending kunnen kijkers zelf vragen stellen aan de minister in een live chatsessie via de site ruttesrapport.nl. 

Wester bespreekt met minister Opstelten onder andere de voornemens om veelplegers harder te straffen en om een wietpas in te voeren voor coffeeshops. Ook het inmiddels gesneuvelde plan om drieduizend extra agenten aan te stellen, komt ongetwijfeld aan de orde. Dit zijn drie van de in totaal 23 beloften op het beleidsterrein Veiligheid die de redactie van het RTL Nieuws heeft uitgekozen voor Ruttes Rapport. In totaal zijn hiervoor zestig concrete beleidsvoornemens geselecteerd, voornemens waarop de kiezer dit kabinet kan afrekenen.

In de tweede tv-uitzending van Ruttes Rapport wordt ook het optreden van Ivo Opstelten als minister beoordeeld. Enerzijds door het publiek, dat de minister via de site ruttesrapport.nl een rapportcijfer heeft kunnen geven. Het tweede oordeel komt van Janka Stoker, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, gespecialiseerd in leiderschap. Frits Wester gaat hierover uiteraard met minister Opstelten in gesprek. Daarnaast zal hij de minister confronteren met publieksvragen die zijn binnen gekomen via Twitter.

Met het project Ruttes Rapport, bestaande uit een website en de maandelijkse tv-uitzendingen op RTL Z, wil het RTL Nieuws structureel volgen of het kabinet Rutte de beloften uit het regeerakkoord nakomt. Op de site kan iedereen in een oogopslag zien hoe het gaat met zestig uit het regeerakkoord geselecteerde beloften. Zijn er wetsvoorstellen gemaakt, welke zijn aanvaard door de Tweede Kamer en welke beloften bevinden zich al in de uitvoerende fase? Alles wordt overzichtelijk weergegeven in een eenvoudig staafdiagram.

Uitzending RTL Z: Ruttes Rapport: Ivo Opstelten, woensdag 18 mei, 12.20-12.55 uur.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s