RTL Tour du Jour tijdens Tour de France

RTL komt definitief met een dagelijkseprogramma rond de Tour de France. In een persbericht vertelt RTL: “De Tour de France rolt deze zomer elke avond de huiskamer binnen met de RTL 7-talkshow ‘RTL Tour du Jour’.” Het programma is te zien van 1 tot en met 24 juli tussen 20.30 uur en 22.40 uur.

Presentator Wilfred Genee ontvangt dagelijks bekende gasten. Hiervoor schuiven (ervarings)deskundigen zoals Gert Jacobs, Danny Nelissen, Steven Rooks, Jeroen Blijlevens, Leo van Vliet en Michael Boogerd aan. Maar ook BN’ers met ‘slechts’ affiniteit met de wielersport zijn van harte welkom in deze zomerse setting.

Vanuit Frankrijk komen reportages van Erik Dijkstra en Marcel Maijer over zowel het harde nieuws als de karakteristieke achtergronden van de Tour. En in een periode dat de voetbaltransfers in volle gang zijn, geeft Johan Derksen updates hierover. Met het publiek en livemuziek wordt de zomeravondsfeer verder omlijst.

RTL Tour du Jour komt vanuit het Amsterdamse Westergasterrein. Hier worden de programma’s De Wereld Draait Door en Pauw en Witteman opgenomen. Eerder was het de bedoeling om vanuit de Limburgse Cauberg in Valkenburg te komen.

Marco Louwerens, programmadirecteur RTL 7: “Vorig jaar hebben we in de zomer goede ervaringen opgedaan met een dagelijkse sporttalkshow. ‘RTL Tour du Jour’ wordt geen ‘VI Oranje’, want de Tour is tenslotte geen WK. Qua sfeer is de talkshow wel vergelijkbaar. We hopen met ‘RTL Tour du Jour’ een brede groep wielerliefhebbers dagelijks op een laagdrempelige en aanstekelijke manier de Tour de France mee te laten beleven.” 

Advertenties

7 gedachtes over “RTL Tour du Jour tijdens Tour de France

 1. Was het niet echt opzettelijk?,die aanrijding van zondag,omdat die Franse renner op kop lag,komt wel bij mij zo over

 2. Waarom is Michael maar een week mee geweest met de tour verslaggevers? , met die Maarten en Herben alleen is het af en toe behelpen

 3. Hallo heren,

  In aanvulling op wat Dennis over valtechnieken vertelde; waarom hebben lichtgewicht, kevlar schouder- en borstprotectie nog niet hun intrede gedaan in de fietssport??

  Groeten Luuk

 4. Ik wil graag een bod doen op de paal met prikkeldraad van Johnny Hoogerland van 500,-euro. Wilco Beljaars uit Zevenbergen van Beljaars Verzekeringen

 5. Ik moet eerlijk zeggen dat het programma mij goed bevalt. Het enige wat mij irriteert is het commentaar van iemand met een zeiksnor die, bij mijn beste weten hooguit bij “bal op het dak 9” iets in de sport gepresteerd heeft en regelmatig verzand in voetbal geouwehoer elke keer weer uitgenodigd wordt terwijl het geen toegevoegde waarde voor het programma levert.

 6. Evanswint de tour
  contador red het niet zonder dope
  schlekjes kunnen niet
  dus Evans is the man

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s