Humberto Tan presenteert ‘Wedstrijd van de eeuw’ (+promo’s)

Zaterdag aanstaande houdt de bokswereld de adem in: de twee zwaargewicht kampioenen Wladimir Klitschko en David Haye treffen elkaar dan in het 57.000 toeschouwers tellende HSV-stadion in Hamburg, een duel dat wereldwijd wordt uitgezonden. In Nederland is deze wedstrijd van de (nieuwe) eeuw te zien bij RTL 7. Humberto Tan presenteert de boksavond samen met drievoudig wereldkampioen zwaargewicht K-1 Remy Bonjasky, Arnold Vanderlyde (driemaal brons met boksen op de Olympische Spelen) en Jules Deelder.


De ’nachtburgemeester van Rotterdam’ schreef eerder het boek ‘The Dutch Windmill’ over bokslegende Bep van Klaveren. ‘The War’, zoals Klitschko – Haye wordt genoemd, wordt ingeleid met beelden van historische zwaargewicht partijen. Het is namelijk decennia geleden sinds er voor het laatst een wereldtitelgevecht in het zwaargewicht op de Nederlandse tv live te zien was. Het commentaar bij de wedstrijd komt van Koert Westerman en Arnold Vanderlyde.

Klitschko – Haye is het belangrijkste zwaargewicht wereldtitelgevecht sinds het tijdperk van Mike Tyson en Evander Holyfield bijna 10 jaar geleden tot een einde kwam. De persconferenties leverden al vuurwerk op tussen de twee bokskampioenen, zij het verbaal. Niets lijkt de heren in de weg te staan om zaterdag voluit voor andermans wereldtitels te gaan.

Wladimir Klitschko uit de Oekraïne meet 1,99 meter en weegt ruim 110 kilo. Zijn bijnaam, Dr. Steelhammer, slaat vooral op zijn prestaties in de ring, want daarbuiten komt hij meer als een gentleman over. Na het winnen van een gouden medaille op de Olympische Spelen van 1996, bouwde hij een record op van 55 zeges, waarvan 49 op KO. Slechts driemaal verloor hij. In 2000 won hij zijn eerste wereldtitel (WBO). Inmiddels heeft hij tevens de wereldtitels van de IBF en IBO in zijn bezit en ook het gezaghebbende Ring Magazine heeft hem op nummer 1 in de zwaargewichtsklasse gerangschikt.

Aan de andere kant van de ring staat straks de Brit David ‘Hayemaker’ Haye. Met zijn 1.91 meter en een kleine 100 kilo is hij de kleinste van de twee maar zijn KO-reeks (23 van de 25 tegenstanders haalden het einde van de wedstrijd niet verticaal) geeft aan dat hij misschien ook wel de hardste puncher is. Eerst verzamelde hij alle wereldtitels in de gewichtsklasse net onder het zwaargewicht, cruiserweight, om daarna in de allerzwaarste klasse hetzelfde van plan te zijn. In 2009 veroverde hij de WBA zwaargewichttitel door de maar liefst 2,16 meter metende en 145 kilo wegende Rus Nikolay Valuev te verslaan. Daarna verdedigde hij zijn titel tweemaal succesvol.

Uitzending: RTL 7, zaterdag 2 juli, tussen 22.00 en 00.00 uur.

Promo 1:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=t054S7_DhxY?rel=0]

Promo 2:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=X67jDgQ0L6Y&NR=1?rel=0]
Advertenties

Een gedachte over “Humberto Tan presenteert ‘Wedstrijd van de eeuw’ (+promo’s)

  1. Het zal één van de spannendste zwaargewicht bokswedstrijden van de afgelopen tijd worden, zeer spannend. Ik voel spanning bij Klitschko, alsof hij niet psychologisch in zijn vel zit, alsmaar janken over het gedrag van Haye. Terwijl er zeer focussed en “all business” uitstraalt. Ik kan niet wachten. TOPPER DAT WE HET GRATIS MOGEN ZIEN !!!! DAT WILLEN WE OOK VOOR MAYWEATHER VS.PACQUIAO IN 2012 !!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s