WK Darts LIVE bij RTL 7

Van donderdag 15 december tot en met maandag 2 januari vinden de WK Darts 2012 plaats in het Alexandra Palace in Londen. De 72 beste spelers uit de hele wereld treden hierbij aan, waaronder de Nederlanders Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Co Stompé, Michael van Gerwen en Roland Scholten. RTL 7 zendt het kampioenschap elke avond live uit, waarbij Marcel Maijer de presentatie op zich neemt.

Het wereldkampioenschap darts van de PDC (Professional Darts Corporation) vindt sinds 1994 jaarlijks plaats. Het eerste kampioenschap schrijft Dennis Priestley op zijn naam door in de finale te winnen van Phil Taylor. Tussen 1994 en 2007 stond Taylor in elke finale en van de 14 finales won hij er maar liefst 11. Ook in 2009 en 2010 is hij weer de sterkste. De Canadees John Part won het WK twee keer: in 2003 en 2008. Raymond van Barneveld was in 2007 de beste, toen hij in een zinderende finale Phil Taylor met 7-6 versloeg. Adrian Lewis is dit jaar de te kloppen kampioen. Op 3 januari 2011 won hij de finale van de Schot Gary Anderson en gooide in die finale ook nog een negendarter.

De vaste locatie voor de WK Darts is de karakteristieke Alexandra Palace in Londen. Tijdens de aankomende Olympische Zomerspelen is het Holland Heineken Huis hier gevestigd.

Zie ook:
Uitzendschema WK Darts 2012 – december

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s