Live verslag Red Bull Crashed Ice World Championship vanuit Valkenburg

Vandaag (zaterdag 4 februari) is het Nederlandse Valkenburg wederom het decor van de Red Bull Crashed Ice World Championship dat live wordt uitgezonden bij RTL 7. In het jaar 2011 liet Nederland zien zich niets voor niets schaatsland nummer 1 te mogen noemen. 35.000 uitzinnige toeschouwers moedigden de atleten van Red Bull Crashed Ice aan toen zij met snelheden van 70 km/ uur het ijsparcours op de Cauberg overmeesterden. Voor seizoen 2012 is schaatscoach Ab Krook met zijn vroegere pupil Falko Zandstra de uitdaging aangegaan om het Nederlandse team, bestaande uit Remo Speijers, Bart van Roosmalen en Glenn Bakx, te begeleiden naar de wereldtop. De relatief nieuwe sport ice cross downhill is een combinatie van skicross, ijshockey en downhill waarbij ijshockeyschaatsers een lange ijsbaan vol obstakels, ijstrappen en vlijmscherpe haarspeldbochten trotseren.

De afgelopen maanden organiseerde Red Bull drie kwalificatiewedstrijden op vlak ijs, waaraan iedereen kon deelnemen. De gekwalificeerde Nederlanders, waaronder ook Rintje Ritsma, komen in Valkenburg opnieuw samen om een startplek tussen de internationale elite proberen af te dwingen. Het Limburgse Valkenburg staat die dag opnieuw als stop op de wereldkampioenschapskalender gevolgd, door Åre (ZWE) en Québec (CAN). Het ijsparcours beslaat bijna 600 meter met het grootste gedeelte van de track, inclusief de start in het Kuurpark, op de Cauberg om vervolgens te eindigen in het centrum (gebied Plenkertstraat) van Valkenburg. RTL 7 doet live verslag van deze ijzingwekkende finaledag die gepresenteerd wordt door Sascha Visser.

Sascha Visser: “Ice cross downhill is een relatief onbekende sport, maar toen ik er eerst over hoorde, was mijn interesse gelijk gewekt. De baan is ongekend zwaar; menig toeschouwer zou zonder schaatsen waarschijnlijk al niet eens heelhuids naar beneden komen. Deze atleten schaatsen naar beneden met zo’n 70 km/u! Dit is een sport waar de mannen zich van de jongens onderscheiden”.

Advertenties

Een gedachte over “Live verslag Red Bull Crashed Ice World Championship vanuit Valkenburg

 1. Hier even een bericht voor Sacha Visser betreffende Red Bull Crashed Ice,
  een lid van onze familie ;Ian Coumans (en voor de duidelijkheid niet Jan Coumans) heeft een uitnodiging gekregen om in de plaats van de geblesseerde Remo Speijers van het Nederlandse team deel te nemen aan de finale van dit evenement in Quebeck in Canada op 17 maart aanstaande. Hopende je hiermee weer op de hoogte te hebben gebracht.
  Zie het volgende bericht in het Limburgs Dagblad:
  Ian Coumans
  Ian Coumans (20) uit Amstenrade
  mag op 17 maart meedoen aan de
  Red Bull Crashed Ice-finale in de
  Canadese stad Quebec. De Limburger
  ijshockeyt bij Grefrath. Hij vervangt
  bij de vierde en laatste crashed
  ice-wedstrijd van het seizoen
  Remo Speijers. De geblesseerde
  Speijers maakt deel uit van het Nederlands
  team, waarin ook Glenn
  Bakx uit Geleen is opgenomen.
  Bakx is momenteel de beste Nederlander.
  Coumans dankt zijn deelname
  in Quebec aan zijn 31ste plaats
  bij crashed ice in Valkenburg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s