RTL Sport Inside – alles op een rijtje

Vanaf maandag 3 september gaat eindelijk een lang gekoesterde wens van RTL 7 in vervulling. Elke werkdag wordt er in het programma RTL Sport Inside de sportliefhebbers bijgepraat over alle sporten die in het nieuws zijn. RTL7Updates zet alles wat tot nu toe over het programma bekend is op een rijtje.

Opzet
Wilfred Genee presenteert RTL Sport Inside en elke uitzending schuiven relevante (ervarings)deskundigen bij hem in de studio aan om hun licht te laten schijnen op het sportnieuws van de dag. Het moet een tegenhanger worden van het NOS Sportjournaal. Volgens programmadirecteur Marco Louwerens gaat RTL Sport Inside niet sec alleen de sportnieuwtjes melden maar deze ook voorzien van duiding en een mening. Het programma zal voor 60 procent uit voetbal bestaan en de overige 40 procent uit andere sporten.

Deskundigen
In het programma passeren alle sporten de revue. Het voetbalnieuws wordt gebracht door de mannen van het tijdschrift Voetbal International, met hoofdredacteur Johan Derksen als regelmatig terugkerende deskundige aan de desk. Bij afwezigheid van Derksen schuift Iwan van Duren als zijn vaste vervanger. Ook wordt er live geschakeld met de clubwatchers van het weekblad, die het nieuws van de Eredivisie-clubs heet van de naald vanuit de stadions en bestuurskamers brengen. Voor de andere sporten zijn er eveneens deskundigen die bij Wilfred aanschuiven, zoals Barbara Barend, Fatima Moreira de Melo en Dennis van der Geest. Ook zullen journaliste Antoinnette Scheulderman en sportcolumniste en schrijfster Diana Kuip waarschijnlijk aanschuiven.

Vervanging Genee
We weten dat Wilfred Genee een werkpaard is, maar vijf dagen per week RTL Sport Inside is naast zijn programma Voetbal International en de Europa League-uitzendingen wel wat te veel van het goede. Daarom is Koert Westerman de vaste vervanger van Genee als hij afwezig is.

René van der Gijp
Vaste gast van Voetbal International René van der Gijp heeft al eerder aangegeven niet deel te willen nemen aan RTL Sport Inside. Hij vreest voor een (nieuwe) overkill. Twee uitzendingen VI op de maandag- en vrijdagavond vindt hij al genoeg.

Uitzendingen
Het nieuwe programma van de mannenzender is vanaf maandag 3 september elke werkdag tussen 19.00 en 19.30 uur te zien. Aflevering gemist? Geen ramp! De uitzending zal diezelfde avond worden herhaald rond de klok van 00.00 uur. Zo is er ’s avonds ook sport te zien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s