WK Darts 2013: Eerste helft

De eerst helft van het WK Darts 2013 zit er op. De spelers hebben nu rust en hebben de gelegenheid om kerst te vieren met hun familie en vrienden. Het team van RTL 7 Darts hebben deze periode ook vrij. Het geeft ons de kans om een tussentijdse balans op te maken voor dit toernooi.

Presentatoren, analyses en commentatoren
Vorig jaar presenteerde Marcel Maijer het toernooi alleen. Maijer heeft dit jaar versterking gekregen van niemand minder dan Koert Westerman. We kennen hem vooral als vervanger van Voetbal International, RTL Sport Inside en VI Vandaag. Ook doet hij commentaar bij voetbal wedstrijden en is hij de voice-over bij de Jupiler League. De heren presenteren de uitzendingen om en om.

De analyses worden, net als vorig jaar, verzorgd door darter Co Stompé. De combi Maijer en Stompé pakte toen goed uit en hij is dus opnieuw gevraagd. Aan z’n linkerkant krijgt hij bijval van Roland Scholten. Laatstgenoemde en Stompé passen goed bij elkaar. Goede analyses met een doses (dart)humor. Scholten moet na de kerst zijn werk bij de Duitse Sport 1 doen. Hij gaat commentaar geven bij het darts. Of hij nog tijd heeft om naast Co Stompé de analyses te doen of wie de vervanger van hem is, is momenteel bij ons niet bekend. Jacques Nieuwlaat, Frank Visschraper, Albert Mantingh en Niels de Ruiter doen het commentaar.

Uitzendingen
RTL 7 pakt dit keer de uitzendingen rondom het WK Darts heel anders aan dan vorig jaar. De uitzendingen van WK Darts 2012 kwam vanuit een studiocafé, de presentaties en analyses werden gedaan bij een verhoogd tafeltje met barstoelen. Er kwamen ook BN’ers opdraven die ook nog eens gingen darten. Het was meer show en moest een breder publiek aan trekken. Nu laat RTL 7 zien dat het ook anders kan. Meer op de manier waarop  de presentaties en analyses bij voetbal gedaan worden. De uitzendingen komen vanuit dezelfde studio als VI Vandaag en wanneer de Europa League opdat moment is. Het show-gedeelte is weggelaten en is nu overgegaan naar waar het darts om draait.

Kijkcijfers
De kijkcijfers van dit jaar lijken met een dag beter te worden. Dit komt mede doordat er nog steeds 3 Nederlanders in het toernooi zitten. Momenteel trekt het WK tussen de 50.000 en de 350.000 kijkers. Dit zijn ongeveer dezelfde cijfers als vorig jaar. We verwachten dat de kijkcijfers zullen toenemen naarmate het toernooi vordert. Halen alle Nederlanders de volgende ronde, dan kan dit event wel eens nog een hogere aantal kijkers krijgen.

Wat staat ons nog te wachten
Na de kerstdagen begint de tweede helft van WK Darts 2013. Krijgen we een Nederlander in de finale? Of misschien wel twee? We zullen moeten afwachten wat onze darters gaan doen. Dat zou te gek zijn. Voor de sport is dat goed, voor de darters, voor de liefhebbers en voor RTL 7. Want hoe beter het toernooi wordt bekeken, hoe langer RTL 7 wil investeren in het darts en de liefhebbers en darters krijgen hun sport op de nationale televisie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s