Wat wil jij zien: The Godfather of Pulp Fiction

The Godfather of Pulp Fiction? Op vrijdag 30 augustus is de kijker aan zet bij RTL 7. Welke film moet er die avond op de buis komen? Kiest de kijker de film over de maffiafamilie Corleone die door velen bestempeld is als de beste film allertijden? Of wordt het de veel geprezen gangsterfilm van Quentin Tarantino waarin humor en geweld op geniale wijze samengaan? Via http://www.rtl7.nl kan er vanaf donderdag 22 augustus gestemd worden op deze twee filmklassiekers.

The Godfather
Amerikaanse misdaadfilm uit 1972.
Don Vito Corleone staat aan het hoofd van zijn maffiafamilie. Zijn jongste zoon Michael is net op tijd terug uit de Tweede Wereldoorlog om de bruiloft van zijn zus Connie mee te maken. Iedereen in de familie is betrokken bij de maffia, maar Michael streeft naar een normaal leven. Wanneer drugsdealer Virgil Sollozzo, in ruil voor geld, bescherming vraagt bij Corleone, weigert hij. Deze afwijzing zet kwaad bloed bij Sollozzo, die een aantal huurmoordenaars op Corleone afstuurt. Hij overleeft de aanslag, maar dit incident is voor Michael de aanleiding om een gewelddadige maffiaoorlog te beginnen tegen Sollozzo. Het oplaaiende geweld dat volgt, zorgt ervoor dat de familie Corleone uit elkaar valt.
Cast: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan e.a.
Regie: Francis Ford Coppola.

Pulp Fiction
Amerikaanse misdaadfilm uit 1994.
Wanneer de dieven Pumpkin en Honey Bunny een hapje eten in een wegrestaurant, besluiten ze de tent te overvallen. Jules Winnfield en Vincent Vega zijn twee huurmoordenaars die op pad worden gestuurd om een gestolen koffer voor hun maffiabaas Marcellus Wallace terug te halen. Butch Coolidge is een voormalig professioneel vechter die per ongeluk zijn tegenstander doodt, waardoor hij genoodzaakt is uit de stad te vluchten. Deze verschillende personen krijgen met elkaar te maken, waardoor er hilarische en bizarre omstandigheden ontstaan.
Cast: John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Bruce Willis e.a.
Regie: Quentin Tarantino.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s