Johan Cruijff in Derksen &…

Vanavond sluit Johan Cruijff de tweede reeks van de interviewserie Derksen &… bij RTL 7 af. In Derksen &… Johan Cruijff wordt ditmaal niet de carrière van de hoofdpersoon onder de loep genomen, Johan Derksen neemt samen met de legendarische nummer 14 juist een aantal actuele zaken door.

Zo zegt Cruijff op de vraag of hij er rekening mee hield dat de revolutie bij Ajax een strijd was die hij ook wel eens had kunnen verliezen: “Nou nee. Die strijd is niet te verliezen. Dit soort wedstrijden is echt een profclub tegen een amateurclub. Die kan je niet verliezen.”

Mensen die Cruijff graag samen met Louis van Gaal aan de slag zien gaan bij Ajax helpt hij uit de droom: “Nee, dat kan niet. Niet door ons, maar ons denken over voetbal is anders. Ik ben dus van het kijken naar en hoe kan je iemand verbeteren. Ik heb nog nooit een pen of een potlood in mijn handen gehad of een papier. Je ziet dingen en daar handel je naar en zo probeer je mensen beter te maken.”

Ook denkt hij dat Wesley Sneijder beter voor de Duitse of Engelse competitie had kunnen kiezen om op niveau terug te komen: “Hij moet onder druk gezet worden om het maximale uit zichzelf te halen. Hij heb dus voetbalkwaliteiten en hij heb fysiek dus natuurlijk niet de makkelijkste kwaliteiten en ja, daar zul je toch aan moeten werken.”

Derksen &,.. Johan Cruijff, vanavond om 22.00 uur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s