Dartsrechten met drie jaar verlengd

We zijn bijna aan het eind van het WK Darts 2014, maar niet getreurd het jaar 2014 gaat over 48 uur van start en RTL 7 kwam vandaag met goed nieuws voor de dartsliefhebbers. Samen met de PDC zijn de rechten voor de dartsuitzendingen met drie jaar verlengd.

De PDC is de voornaamste dartsorganisatie ter wereld waarbij de meest aansprekende darters zijn aangesloten, zoals Raymond van Barneveld, Phil Taylor en Michael van Gerwen. Met de PDC verzekert RTL 7 zich van het hele jaar door van dartstoernooien met topdeelnemers en een verschillende insteek. Momenteel zendt RTL 7 het WK Darts uit, dat gisteravond met de kwartfinales 889.000 kijkers trok. Vorig jaar werd de finale (traditioneel op 1 januari) door 1,7 miljoen mensen bekeken.

Marco Louwerens, programmadirecteur RTL 7: “Darts heeft bij RTL 7 een herstart op de Nederlandse tv gekregen. De toernooien hebben een prominente plaats in onze programmering en worden veelal live uitgezonden. De kijker weet het goed te vinden en natuurlijk ook dankzij de prestaties van Van Gerwen en Van Barneveld uitstekend te waarderen. Uiteraard gaan we daarom graag verder met dit succesvolle huwelijk tussen de dartssport en de enige echte mannenzender van Nederland.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s