Terugblik WK Darts 2014: Michael van Gerwen is kampioen

We hebben er een nieuwe wereldkampioen bij! Na Raymond van Barneveld is Van Gerwen de tweede Nederlander die wereldkampioen bij de PDC is geworden. Naast Phil Taylor en Adrian Lewis was Van Gerwen een van de favorieten. De 24-jarige Vlijmenaar rekende in de finale af met de Schot Peter Wright met 7-4.

Uitzendingen
De dartsuitzendingen rondom het WK van dit jaar zijn beter bekeken dan de afgelopen twee jaar. Vorig jaar liepen de kijkcijfers de laatste speeldagen op van 575.000 (28 december) naar 744.000 (29 december), naar 1,4 miljoen (30 december) en tenslotte naar een record hoogte van 1,7 miljoen voor de finale Taylor-Van Gerwen. Dit jaar werd er al op 22 december ruimschoots de 500.000 kijkers gepasseerd. Maar liefst 599.000 kijkers keken toen naar de avonduitzending. De dag daarna steeg het aantal kijkers naar 632.000 en na de kerst zelfs naar 704.000 (27 december). Vanaf de kwartfinales werden de uitzendingen nog beter bekeken: 889.000 (29 december), 1.065.000 (30 december) en de finale op 1 januari trok 2.054.000 kijkers.

Presentatie, analisten en commentaar
Net als vorig jaar presenteerden Marcel Maijer en Koert Westerman de uitzendingen tijdens het WK Darts. De analyses werden verzorgd door Co Stompé, Roland Scholten en Vincent van der Voort. Kim Huybrechts kwam tijdens dit WK eenmalig langs als analist bij Maijer. Het commentaar kwam van Jacques Nieuwlaat, Frank Visschraper, Albert Mantingh en Niels de Ruiter.

Wat staat ons nog te wachten
Ook vanaf 2014 kan men genieten van darts, darts en nog meer darts. Dankzij de prestaties van Van Gerwen en Van Barneveld worden de dartsuitzendingen steeds beter bekeken en dat is ook te zien in de kijkcijfers. RTL 7 heeft samen met de PDC daarom de dartsrechten voor de komende drie jaar verlengd. Het eerst volgende toernooi dat RTL 7 uitzendt, is de Premier League dat vanaf 6 februari begint.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s