Dakar 2014 gaat vandaag van start

De prestigieuze Dakar Rally gaat vandaag weer van start. Het startschot voor de spectaculairste rally ter wereld wordt gegeven in het Argentijnse Rosario. Vanaf dan kan de RTL 7–kijker ruim twee weken lang genieten bij de mannenzender van de keiharde competitie, de bikkelharde strijd en het adembenemende landschap. Allard Kalff en Tom Coronel zijn ter plekke en doen dagelijks verslag bij RTL 7.

De Dakar 2014 kent 480 deelnemende voertuigen, met 700 deelnemers in totaal. De groeiende populariteit van de Dakar-uitzendingen in Nederland heeft er voor gezorgd dat er ook steeds meer Nederlanders aan het Dakar-avontuur zijn gaan deelnemen. Het Nederlandse deelnemersveld is de op een na grootste ter wereld met maar liefst 27 wedstrijdtrucks.

De deelnemers krijgen in totaal circa 9000 km in dertien stages voor de kiezen. Drie daarvan zijn langer dan 600 kilometer. De route van de Dakar Rally start in Rosario. Een week lang blijven de teams in Argentinië om vervolgens richting Bolivia te rijden. De finale vindt plaats in de Atacama woestijn van Chili met de finish in kustplaats Valparaíso.

RTL GP: Dakar 2014, dagelijks vanaf vandaag rond 22.30 uur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s