Finale Michael van Gerwen best bekeken in januari

RTL 7 kwam in januari uit op een zenderaandeel van 7,5 procent in de doelgroep van de mannenzender, Mannen 20 – 49 jaar. Daarmee is het in deze doelgroep de vierde zender van Nederland.

De best bekeken uitzending was met voorsprong de finale van het WK Darts op 1 januari. Meer dan 2 miljoen mensen zagen Michael van Gerwen wereldkampioen worden en dat was goed voor een zenderaandeel in de core doelgroep van RTL 7 van 34,3 procent. Een zeer goede tweede was Voetbal International op 27 januari met 903.000 kijkers en een zenderaandeel van 17,2 procent (Mannen 20 – 49 jaar).

Naast het darts en nog zonder de Europa League-wedstrijden in januari (de eerstvolgende duels zijn 20 februari), deden ook de andere sportuitzendingen het prima bij RTL 7. Zo behaalde RTL GP: Dakar op 9 januari 13,0 procent en op 1 januari kwam de RTL 7 Fight Night: Glory kickboksen uit op 21,6 procent in Mannen 20 – 49 jaar.

Ook de films werden goed bekeken. The Day After Tomorrow, The Sum Of All Fears en Set Up trokken alle drie meer dan een half miljoen kijkers. The League of Extraordinary Gentlemen had in januari primetime het hoogste zenderaandeel in de doelgroep Mannen 20 – 49 jaar: 12,8 procent.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s