Europa League Finale: Sevilla – Benfica LIVE

Morgen, woensdag 14 mei, is de finale van de Europa League live te volgen bij RTL 7: Sevilla – Benfica. Voor Benfica is het de tweede finale in twee jaar, vorig jaar legden de Portugezen het af tegen Chelsea in een wedstrijd die gespeeld werd in de Amsterdam ArenA.

Ditmaal wordt er gevoetbald in Turijn, in het ruim 40.000 zitplaatsen tellende stadion van (halve finalist) Juventus. Het commentaar bij de wedstrijd komt van Leo Driessen. Vanuit de studio wordt de uitzending gepresenteerd door Wilfred Genee terwijl Johan Derksen en Wim Kieft bij hem aanschuiven voor de wedstrijdanalyse.

Op de weg naar de finale schakelde Benfica eerder Juventus, AZ, Tottenham Hotspur en PAOK uit. Benfica werd al eind vorige maand kampioen van de Portugese competitie. Bij de club uit Lissabon speelden vroeger bekende Nederlandse voetballers zoals Pierre van Hooijdonk, Glenn Helder, Gaston Taument en laatst nog Ola John (door Benfica nu verhuurd aan HSV).

Na de groepsfase bereikte Sevilla de eindstrijd ten koste van Valencia, Porto, Betis en Maribor. Sevilla is de huidige nummer 5 van de Spaanse Primera Division. Voor deze club kwamen eerder de Nederlanders Khalid Boulahrouz, Hedwiges Maduro en Tarik Oulida uit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s