Mogelijk Champions League bij RTL 7

Het is mogelijk dat de belangrijkste Europese voetbalcompetitie Champions League vanaf het seizoen 2015/2016 door mannenzender RTL 7 wordt uitgezonden. Dat meldt Voetbal International in zijn blad.

RTL 7 en rechtenhouder UEFA zouden al een deal met elkaar hebben, alleen de aandeelhouders van RTL Nederland moet dit nog goedkeuren. Uit interne stukken blijkt volgens Voetbal International dat RTL 7 door het uitzenden van de Champions League uit kan groeien tot de derde zender van het land. Alleen Nederland 1 en RTL 4 zijn groter. RTL Nederland zal tussen de vier en vijf miljoen euro per jaar betalen voor de uitzendrechten.

De Champions League is komende seizoen nog te zien op het open net bij de NOS. Vanwege de bezuinigingen zal de NOS vanaf seizoen 2015/2016 afstand doen van de Champions League, nadat het bedrijf de samenvattingen van de Eredivisie al in de wacht heeft gesleept. Op het open net wordt een wedstrijd per speelronde live uitgezonden. Sport 1 blijft de uitzendrechten houden van alle wedstrijden voor achter de decoder.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s