Racende Reporter Tom Coronel in Dakar 2015

Autocoureur Tom Coronel zorgt aankomende Dakar Rally voor een primeur. Voor de eerste keer in de historie van deze legendarische rally doet hij als racende reporter mee aan de loodzware wedstrijd in Zuid-Amerika. Na zijn deelname in 2009 riep hij luidkeels nooit meer mee te willen doen, maar speciaal voor RTL 7 is hij op zijn besluit teruggekomen. Na twee jaar als verslaggever de deelnemers te hebben nagejaagd, trekt Coronel nu weer zijn raceoverall aan. Hierdoor krijgt de kijker thuis de kans om het spektakel van zo dichtbij mogelijk mee te maken. Coronel levert dagelijks vanuit de race een bijdrage voor de televisie-uitzendingen, die van 3 tot 18 januari bij RTL 7 te zien zijn.

“Het bloed kruipt waar het niet gaan kan”, aldus Coronel. “Ik ben toch een beetje een race-masochist en werd de afgelopen twee jaar een beetje jaloers toen al die deelnemers voor mijn camera stonden. Mijn broer Tim had voor 2015 een extra buggy in het Maxxis Dakarteam en gaf mij de kans om deze te besturen. Samen met RTL 7 hebben we toen besloten om de ideale combinatie van racende reporter in het leven te roepen. Ik hoop terug te komen met de mooiste beelden uit de woestijn en de kijker een uniek kijkje te geven door het oog van de deelnemers.”

Ook Programmadirecteur RTL 7 Marco Louwerens is blij met de nieuwe rol van Tom Coronel: “Tom heeft motorolie in plaats van bloed door zijn aderen stromen. Dakar bekijken door de ogen van een man die én van wanten weet én gedreven wordt door een aangeboren nieuwsgierigheid, levert de liefhebbers een unieke kijk op in de beroemdste rally ter wereld.”

Dakar-ervaringen van Tom Coronel
Coronel, die actief is in het Wereldkampioenschap voor Toerwagens, reed al een keer mee in de Dakar Rally. In 2009 verschijnt hij met zijn broer Tim aan de start van het evenement dat voor het eerst plaatsvindt in Zuid-Amerika. Op de vijfde dag lijken de broers uit te vallen maar doordat de etappe geneutraliseerd wordt, mogen ze toch de race vervolgen. Uiteindelijk halen ze met pijn en moeite de finish in Buenos Aires. Na afloop doet Tom Coronel een opvallende uitspraak: “Dit doe ik nooit meer. Ik heb het gedaan en kan het afstrepen van mijn lijst. Ik heb nog nooit zo erg afgezien”. In 2013 en 2014 speelt Coronel echter toch een rol in de zwaarste rally ter wereld, maar niet als deelnemer, maar als verslaggever naast Allard Kalff voor RTL 7. In 2015 breekt er een nieuw tijdperk aan als racende reporter voor RTL 7.

Dakar route
De 2015-editie van de Dakar Rally start op zondag 4 januari in Buenos Aires. De route gaat richting de onherbergzame Atacama-woestijn in Chili, over de hoge toppen van de Andes en via de grootste zoutvlakte ter wereld in Bolivia. Uiteindelijk komen de deelnemers na twee loodzware weken op zaterdag 17 januari weer terug in de Argentijnse hoofdstad.

De presentatie is in handen van onder andere Allard Kalff met een speciale rol voor racende reporter Tom Coronel.

RTL GP: Dakar 2015, vanaf 3 januari 2015

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s