RTL 7 Fight Night: Boksen – Night of The Champions

De wereldkampioenen van de toekomst komen op zaterdag 22 november in de ring in de 12.000 toeschouwers tellende Echo Arena in Liverpool. Het is een event met the best of British boxing, met onder anderen de Olympisch kampioen van 2012, Anthony Joshua, als prof nog ongeslagen en inmiddels toe aan zijn tiende wedstrijd. Tot nu toe won hij alles op KO en het is aan de ervaren Michael Sprott (42 keer winst in 64 wedstrijden) om zijn weg die naar de wereldtitel in het zwaargewicht te dwarsbomen.

Ook super middengewicht (tot 76 kg) George Groves komt in actie. De Nederlandse kijker kent hem van zijn wereldtitelstrijd tegen Carl Froch in Wembley Stadium, een spannende wedstrijd die hij in de achtste ronde verloor. Hij is in de rebound en een nieuwe titelstrijd lonkt. Dat wil zeggen als hij eerst de Amerikaan Denis Douglin weet te verslaan in Liverpool.

De hoofdpartij van de avond gaat tussen Nathan Cleverly en Tony Bellew. De twee cruiserweights (tot 86 kg) troffen elkaar in 2011, toen ze allebei nog ongeslagen waren. Destijds won Welshman Cleverly met een minimaal verschil op punten. Ditmaal is de winnaar gegarandeerd van een gevecht om de wereldtitel, er staat dus meer op het spel dan revanche alleen.

Ook de veelbelovende James DeGale, goed voor Olympisch goud in 2008, is van de partij. Van zijn twintig wedstrijden verloor hij eenmaal, dat was van George Groves. En de na 14 partijen nog steeds ongeslagen super middengewicht Callum Smith geeft acte de présence, evenals de wereldkampioenen Scott Quigg (WBA World Super Bantamweight – tot 55,5 kg) en Jamie McDonnell (WBA World Bantamweight – tot 53 kg).

Het commentaar bij de beelden komt van Robbert Reimering en Arnold Vanderlyde.

RTL 7 Fight Night: Boksen – Night of The Champions, zaterdag 22 november, om 22.30 uur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s