UPDATE: Samenwerking verbroken tussen voetbalblad VI en gelijknamige talkshow

De redactie van het voetbalblad Voetbal International verbreekt elke vorm van samenwerking met het gelijknamige RTL7-programma. Dat schrijft hoofdredacteur Tom van Hulsen in zijn column, volgens het AD.

VI is alle kritiek op het weekblad door het trio Wilfred Genee, René van der Gijp en  Johan Derksen helemaal beu. De redactie was in de begindagen nog trots op de televisie spin-off. ,,De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er inmiddels het nodige is veranderd. Vooral als het gaat om de toon van het programma. RTL7 trekt…nog steeds honderdduizenden kijkers en de tv-bazen zien logischerwijs dan ook geen reden iets aan de formule te veranderen. Als VI-redactie hebben wij echter steeds vaker de behoefte ons te distantiëren van uitlatingen die in het programma worden gedaan.”

,,Niet alleen als er ongepaste kritiek wordt geleverd op ons eigen weekblad, maar ook als het gaat om opmerkingen aan het adres van onder anderen voetballers, trainers, scheidsrechters en bestuurders. Jarenlang konden die als satirisch worden bestempeld, maar dat is lang niet in alle gevallen nog vol te houden.”

,,De conclusie is dat de koers die wij als weekblad en website willen varen inmiddels ver afligt van die van het tv-programma, waarop wij als redactie bovendien geen enkele invloed hebben. Het tv-programma blijft zonder twijfel een kijkcijferhit en het staat RTL vrij om de formule te handhaven, maar omdat wij ons hier niet langer mee willen associëren hebben we afgesproken als VI-redactie voortaan geen redactionele bijdragen meer te leveren.”

UPDATE 19.50:

Marco Louwerens, zenderdirecteur van RTL 7, laat in een reactie aan RTL Boulevard weten: “Vorige week heb ik de leiding van het blad VI laten weten dat wij na de zomer een eigen koers zullen gaan varen, los van het blad. Dit omdat wij andere plannen hebben met onze voetbalmerken. Ik kan dan ook alleen zeggen dat ik de column in VI ter kennisgeving aanneem.

“Johan Derksen heeft altijd en over iedereen een uitgesproken mening. Ook over RTL heeft hij wel eens pittige opmerkingen gemaakt; dit is voor ons nooit een probleem geweest. Johans karakter, zowel in het tv-programma als in zijn columns, is juist zijn grote kracht en maken hem zo uniek.”

“We hebben altijd uitstekend samengewerkt met de bladenmakers, maar de inhoudelijke kruisbestuiving was de laatste jaren wel minder geworden en ook het vertrek van Johan bij het blad, maakte de banden minder intensief. Dat, gekoppeld aan onze plannen, maakte dat het voor ons logisch is om na de zomer zelfstandig verder te gaan. Kennelijk heeft ook het blad de behoefte om op eigen kracht door te gaan.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s