Fish O Mania: Voor het derde jaar op rij LIVE bij RTL 7

Visliefhebbers kunnen hun hart op zondag 19 juli ophalen voor het befaamde evenement Fish O Mania. Ook dit jaar zendt RTL 7 het grootse visspektakel ter wereld uit. Vijf uur lang proberen acht teams van twee man zoveel mogelijk vis binnen te hengelen om zo de wereldtitel te veroveren.

Vorig jaar was het Nederlandse team dichtbij de felbegeerde hoofdprijs van maar liefst 10.000 pond, maar moest het de gerenommeerde Engelse ploeg voorlaten. Net als in 2014 bestaat de Nederlandse equipe dit jaar uit de ervaren wedstrijdvissers Dieter Friederichs en Jurgen Spierings. Zij krijgen concurrentie van de kampioenen uit Engeland, Schotland, Wales, Ierland, Frankrijk en  nieuwkomers België en Italië.

Vis TV- presentator Ed Stoop doet ook dit jaar weer live verslag vanaf dit event en loopt zelf rond bij de beroemde Arena-vijver van de Cudmore Fisheries nabij Stoke-on-Trent. Hij volgt daar de strijd van dichtbij, spreekt de deelnemers en geeft updates bij de belangrijke wegingen. Het commentaar bij de wedstrijd is van Frank Verhoeven en visprofessional Arjan Klop, die zelf in 2013 aan het evenement meedeed. Tevens heeft Arjan  in september 2014 samen met Dieter Friederichs en Jurgen Spierings de wereldtitel gewonnen.

Speciaal voor Fish O Mania is de vijver van de Cudmore Fisheries leeggehaald, schoongemaakt en uitgediept. Ook zijn er andere vissen in het water geplaatst. Minder grote vissen waardoor de strijd om de titel dit jaar nog spannender en onvoorspelbaarder wordt. Hoewel titelhouder Engeland favoriet blijft, maakt de Nederlandse equipe een grote kans op de eindzege van het beroemde visevenement.

Fish O Mania onderscheidt zich ten opzichte van andere ‘traditionele’ viswedstrijden door elk half uur het gewicht van de gevangen vissen te wegen in plaats van eenmaal op het eind. Hierdoor kan de wedstrijd er per half uur compleet anders uitzien. In 1996 zorgde dat ervoor dat vijf vissers tot op het laatste moment onderling eindigden met slechts 365 gram verschil.

Fish O Mania, zondag 19 juli vanaf 13.00 uur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s