World Grand Prix finale mogelijk niet LIVE (UPDATE)

De World Grand Prix wordt dit jaar georganiseerd van zondag 4 oktober tot en met zaterdag 10 oktober. Opnieuw moet het darten de zendtijd delen met een andere sport, want tegelijkertijd is ook het WK Rugby volop bezig. Hierdoor bestaat de kans dat de finale van de World Grand Prix niet LIVE wordt uitgezonden.

In juli gebeurde een vergelijkbare situatie. De World Matchplay Darts moest de zendtijd delen met de Tour de France-talkshow Tour du Jour van Wilfred Genee. Hierdoor was het darten nauwelijks LIVE te zien op de zender, maar wel te volgen via de website van RTL7Darts. Wel zorgde RTL 7 ervoor dat de wedstrijden grotendeels integraal te zien was later op de avond. De dartsuitzending werd tussentijds onderbroken voor een herhaling van Tour du Jour. Dit bleek niet in goede aarde te vallen bij de dartsliefhebbers.

Zie ook: Darts onderbroken voor herhaling Tour du Jour

In oktober zijn er twee sporten te zien op de mannenzender, namelijk darts en rugby. Een aantal wedstrijden van beide sporten worden op hetzelfde moment gespeeld. RTL 7 moet hierdoor een keuze maken, waardoor de voorkeur uit gaat naar de wedstrijden van het WK Rugby. Die wedstrijden zijn dan LIVE te zien op de zender. Het darten wordt dan later op de avond in samenvatting uitgezonden. Op dagen wanneer er geen wedstrijden zijn van het WK Rugby is de World Grand Prix LIVE te zien bij RTL 7.

Zie ook: Uitzendschema WK Rugby 2015

De rugbywedstrijden die hoogstwaarschijnlijk LIVE uitgezonden gaan worden, zijn op zondag 4, dinsdag 6, woensdag 7 en zaterdag 10 oktober. Dat betekent dat de wedstrijden van de World Grand Prix LIVE te volgen zal zijn op zondag 4 en donderdag 8. De finale van de World Grand Prix op zaterdag 10 oktober zal dan niet LIVE te zien zijn op televisie, maar wordt hoogstwaarschijnlijk integraal uitgezonden na de uitzending van het WK Rugby.

UPDATE (29/09): Zoals het nu er naar uit ziet, wordt de finale van de World Grand Prix WEL LIVE uitgezonden. De uitzending op zaterdag 10 oktober zal rond 21.30 uur starten. Sky Sports, host broadcaster van de World Grand Prix, heeft dat in overleg met de PDC besloten. Het uitzendschema van de World Grand Prix zullen wij een week voordat het toernooi begint publiceren.

RTL7Updates.wordpress.com / Levi Eriks

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s