Johan Derksen: “Ik wilde graag een tweede reeks maken”

Johan Derksen kwam met een voorstel voor een tweede seizoen van het programma Derksen on the Road, maar werd niet geaccepteerd door de zenderbaas van RTL 7. Dat vertelt Derksen in een interview met het AD. “Ik wilde graag een tweede reeks maken. Maar ze pleuren liever politieachtervolgingen en een complete schuur The A-Team op de buis.”

Dat heeft te maken met kijkcijfers, weet Derksen. “De ouderejongerengroep in Nederland wordt almaar groter, het is een zak met goud. Dat bracht mij op het idee van de tv-serie Derksen on the road over de grondleggers van de nederpop. Ben overladen met schouderkloppen, maar RTL vond 240.000 kijkers te weinig.

Bovendien heeft RTL een bepaalde doelgroep te bedienen, die adverteerders interessant vinden. “Op RTL 7, dat Voetbal Inside uitzendt, is de doelgroep mannen tot 49 jaar. Daarboven bestaat er niks.”

Ik ben 66, heb voor het eerst een paar centen in m’n zak. De hypotheek is afgelost, kinderen het huis uit. Maar voor mij is er geen tijdschrift of radio- en tv-programma.”

Mediacourant / RTL7Updates.wordpress.com / Levi Eriks

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s