Voetbal Inside komt met een gelijknamige voetbaltijdschrift

De mannen van Voetbal Inside starten binnenkort met een voetbaltijdschrift dat per kwartaal moet verschijnen. Johan Derksen, Wilfred Genee, René van der Gijp, Wim Kieft en Jan Boskamp concurreren hiermee met voetbaltijdschrift Voetbal International. Dat bevestigt Genee tegenover Quote.

Genee: “Oh my God, heeft Johan zich weer verluld? Ach wat. Het is zo. We gaan erover nadenken. In eerste instantie zal het gaan om een kwartaalblad, waarbij we allemaal onze expertise inbrengen. Ben nu op weg naar de uitgever. Zeg niet welke.”

In de VARA-gids zegt Derksen: “Op 10 september gaan we erover beslissen, we zijn al in gesprek met andere uitgeverijen.” Het label van het tijdschrift zal, net als het gelijknamige televisieprogramma, Voetbal Inside gaan heten. “Een blad van Genee, Gijp, Kieft, Kraay, Boskamp en mij. We nemen allemaal ons netwerk mee.”

Eerder was Derksen verantwoordelijk voor de uitgave van succesvolle boeken als: Kieft, Gijp en Topshow (over VI). Die wil hij nu zelf gaan uitgeven onder zijn eigen label. ,,Dus dan kan meneer Clement (uitgever van VI) fluiten naar zijn nummer 1-hits”, zo liet Derken weten.

Derksen was tussen 1977 en 2015 in dienst van het weekblad Voetbal International. Van 2000 tot en met 2013 was hij hoofdredacteur en het boegbeeld van het tijdschrift. In 2013 ging hij met pensioen. Derksen hield een column in VI, maar daarover kreeg hij in 2015 ruzie met de nieuwe hoofdredactie die hij vervolgens van incompetentie betichtte.

De werkgever van Derksen besloot daarop om zich niet langer te verbinden aan de voetbalshow die nog steeds de naam droeg van het tijdschrift: Voetbal International. “Of dit wraak is van Johan? Laat ik het zo zeggen: ik denk dat Johan nog genoeg energie heeft voor een nieuw avontuur”, duidt Genee de kwestie.

Quote / AD / RTL7Updates.wordpress.com / Levi Eriks

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s