Kijkcijfers Tour du Jour in dalende lijn

Vrijdag 1 juli om 20.30 uur begon de eerste uitzending van Tour du Jour op RTL 7. De uitzending heeft 359.000 kijkers getrokken en behaalde een marktaandeel van 6,3%. Naar de herhaling die om 23.56 uur werd uitgezonden, keken nog eens 103.000 kijkers (marktaandeel van 6,1%).

De uitzending van Tour du Jour op zaterdag 2 juli boeide 276.000 kijkers met een marktaandeel van 5,0%. In de late avond kwam er geen herhaling in verband met de live-uitzending van de bokswedstrijd van de eeuw. Tour du Jour verloor na een dag 83.000 kijkers.

Het programma van de NOS, De Avondetappe, scoorde op zaterdag (2 juli) 846.000 kijkers. De uitzending die om 22.45 uur begon, had een marktaandeel van 16,3%.

Wilfred Genee wist op zondag 3 juli met zijn companen Danny Nelissen en Gert Jakobs 260.000 kijkers te boeien met een marktaandeel van 4,3%. Daarmee verliest Tour du Jour ten op zichte van vrijdag (1 juli) 99.000 kijkers. De Avondetappe met Mart Smeets trok zondag (3 juli) 1.181.000 kijkers met een marktaandeel van 25,5 %)

De uitzendingen van Tour du Jour zit momenteel in een dalende lijn, terwijl het programma van Mart Smeets met een dag stijgt. Zullen de cijfers van het programma van Wilfred Genee nog een weg zien te vinden naar een positieve lijn? Vanavond schuiven Johan Derksen en Carl Huybrechts aan tafel. Zal Tour du Jour door Johan Derksen nu een boost krijgen in de kijkcijfers?

Bron: Stichting KijkOnderzoek (SKO)

Advertenties

9 gedachtes over “Kijkcijfers Tour du Jour in dalende lijn

 1. Nee, natuurlijk gaat Johan Derksen geen extra tour de france fans laten kijken naar dit bagger programma (slecht geluid, slechte presentator, weet niet waar die over praat, slechte films vanuit frankrijk, slechte interviews en matige gasten)! De mensen die kijken, kijken waarschijnlijk voetbalnieuwtjes. lol!
  Het prgramma is gedoemt te mislukken, ik heb 2 afleveringen gekeken en ik heb er nog spijt van, zonde van m’n tijd.

 2. Ik ben een fanatiek kijker van VI, maar dit is bedoelt als tv voor de wielersport en daar komt het dus niet bij in de buurt zoals bij de concurrent bij de NOS.
  Ik vind het programma tot nu toe niet zoveel. Ik geef het nog een paar dagen de kans en dan haak ik toch ook echt af.

 3. Het is een erg leuk programma met een nieuwe aanpak van de tour op tv.
  Geef niet op!!!!!!!!!!!!

 4. Top…. het is een beetje met een knipoog!
  Is dát soms verboden? Ga zo door en,
  hou het luchtig!!!!

 5. Ja leuk programma,
  Tuurlijk misschien kan niets op tegen mart smeets maar… Volgend jaar zit hij daar niet meer en vind ik dit een leuk programma met veel meer humor en sfeer. Ook die beklimming erbij erg leuk. En laat johan dan ook maar zijn nieuwtje doen, ook leuk. Wilfred laat hij ook maar fruit eten. GA ZO DOOR!

 6. Vaag programma met een hoog voetbal gehalte. Als je serieus wilt concurreren met een connaisseur als Smeets moet je van betere huize komen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s