AZ, FC Twente en PSV bij laatste 16 clubs Europa League

Donderdag 8 maart wordt er weer gevoetbald in de Europa League. Nog 16 clubs zijn in de race voor de winst, waarvan drie Nederlandse clubs: AZ, FC Twente en PSV. RTL 7 zendt alle wedstrijden uit. Wilfred Genee presenteert deze voetbalavond en bij hem schuiven Johan Derksen en René van der Gijp aan voor de analyse van de wedstrijden.

FC Twente trapt om 19.00 uur de Europa League-avond bij RTL 7 af met de thuiswedstrijd tegen Schalke 04. De nummer 4 van de Duitse Bundesliga heeft een voor de Nederlandse kijkers heel bekend gezicht in de gelederen: Oranje-spits Klaas-Jan Huntelaar. Ook de trainer is Nederlands, Huub Stevens, terwijl aanvaller Jefferson Farfan jarenlang bij PSV heeft gespeeld. De wedstrijd wordt live uitgezonden, met commentaar van Leo Driessen.

Aansluitend, om 21.00 uur, volgt de uitwedstrijd van PSV. De Eindhovenaren reizen af naar Spanje voor hun duel met Valencia, dat nummer 3 van de Spaanse Primera Division, achter Real Madrid en FC Barcelona. Ook zij hebben een Nederlander in het team: Hedwiges Maduro. Dit duel is live te volgen bij RTL 7 en Vincent Schildkamp tekent hierbij voor het commentaar.

AZ krijgt in Alkmaar Udinese op bezoek, de nummer 4 uit de Italiaanse Serie A (na AC Milan, Lazio en Juventus, maar boven Napoli, AS Roma en Internazionale). Deze wedstrijd is als samenvatting te zien, evenals de overige wedstrijden die in de Europa League gespeeld zijn, van onder meer die van Manchester United, Atlético Madrid en Manchester City.

Programmering::
18.00 | Voorbeschouwing
19.00 | FC Twente – Schalke 04 live
21.00 | Valencia – PSV live
23.15 | AZ – Udinese
23.45 | Samenvattingen

Plaats een reactie